Resetează parola

0
Total: 0,00 lei
Vezi coșTrimite Comanda

Trasee turistice

Descoperă locurile ce pot fi vizitate în apropiere

Introducere

Delta Dunării este un loc unic, o zonă naturală minunată și o destinație populară pentru turiștii ce caută să experimenteze frumusețea și diversitatea acesteia. Poți pescui, vizita direct cu mașina, poți opta pentru trasee organizate de pensiune sau în colaborare cu firme externe.

Pescuitul

Petrece timpul în natură pescuind. Opțiunile sunt diverse. Se poate pescui direct la locație, atât în Dunăre cât și pe canal. În acest scop oferim din partea casei, gratuit undițe și râme, viermișori.

Vă rugăm să verificați perioadele de prohibiție și la speciile / zonele în care pescuitul e complet interzis. Este de preferat să aveți la îndemană permisul de pescuit. Acesta se poate obține gratuit de aici.

Locații de vizitat cu mașina în zonă

a. Satul tradițional pescăresc

Sursă imagine: satpescaresctulcea.ro
Vezi locația pe hartă.
Vizitează satul tradițional pescăresc, la doar 50 minute de pensiune. Casele imită perfect casele tradiționale dobrogene, fiecare cu particularitățile ei. Sunt amplasate în același mod cum Dunarea se împarte în trei canale. Fiecare canal e o alee de-a lungul căreia te poți plimba. Casele sunt construite din chirpici, văruite cu alb, cu acoperiș din stuf și vopsite în culoarea renumitului albastru “siniliu”.

b. Lacul Razim

Sursă imagine:  ar trebui o poza cu lacul 

Vezi locația pe hartă.

Lacul Razim, cunoscut și sub numele de Razim, este cel mai mare lac din România. Un lac de apă dulce, îl găsiți în sudul Deltei Dunării, în apropiere de litoralul Mării Negre.
Inițial, comunică cu Marea Neagră prin gurile Periteașca și Portița. Însa după ce aceste două guri au fost închise, laguna a devenit un lac de apă dulce.

c. Acvariu Tulcea

Sursă imagini: icemtl.ro

Vezi locația pe hartă.

Acvariul din Tulcea este un obiectiv turistic de neratat când ajungi în Delta Dunării. Este cel mai mare acvariu public din România. O vizită aici te va introduce în universul Deltei, dezvaluind totodată și câteva dintre secretele Deltei.
De văzut și expozițiile temporare tematice. Acvariul din Tulcea este o locație de vizitat, preferată pentru familii și nu numai. Oricine ajunge aici, în cadrul centrului muzeal, va pleca impresionat.

d. Muzeul de artă Tulcea

Sursă imagine: artamuzeutulcea.ro

Vezi locația pe hartă.

Muzeul de artă din Tulcea este una dintre cele mai elegante și grandioase edificii ale orașului de pe malul Dunarii. Deține un patrimoniu prețios și generos, constituit din colecții de artă orientală, pictură, artă decorativă, gravură, grafică, sculptură sau icoane.

e. Monumentul eroilor

Sursă imagine:  ar trebui o poza cu monumentul

Vezi locația pe hartă.

Monumentul Independenței din Tulcea este ridicat întru cinstea eroilor din Razboiul pentru Independență. Acesta este situat pe dealul Monumentului, în parcul cu același nume. Acolo găsiti și ruinele Cetății Aegyssus.
Reprezintă principala atracţie turistică a municipiului, datorită amplasării sale care oferă o vedere panoramică oraşului de la gurile Dunării.

d. Casa Avramide

Sursă imagine: artamuzeutulcea.ro

Vezi locația pe hartă.

Casa Avramide a fost construită la finalul secolului XIX de către Alexandru Avramide. Acesta era poate cel mai bogat om din județul Tulcea de atunci, proprietar de mori, ateliere, spații comerciale, al unei fabrici de cherestea, dar și al unor mari suprafețe agricole.
Toate bunurile familiei au fost naționalizate. Sunt într-o stare foarte bună de conservare, de la picturi la mobilă și finisaje. Este o casă de patrimoniu cu adevarat impresionantă.

Trasee organizate de pensiune

Harta traseelor

Pornește într-o aventură cu barca pe canale sau Dunăre, acompaniat de pelicani şi păsări rare.

Poți vizita canalele Sontea, Olguța, Ocolitor, Centura, Razboinita, Păpădia. Fiecare este unic.
Lacurile Fortuna, Baclanesti, Rotund, Ciobanica adăpostesc colonii de pelicani, lebede, gâşte şi raţe, în mediul lor natural. Aici poţi admira peisaje de o frumuseţe rară.

Preturi:
– plimbari cu barca pe canale (70lei / persoană / oră)
– plimbari cu șalupa pe canale (400lei / oră / șalupă)

Traseu 1: canalul Arhipenco, Papadia Veche, Garla Sontea, lacul Baclanestii Mari si retur ( Durata: 5h )

( ! ) Verificați telefonic, email sau whatsup, disponibilitatea și posibilitatea efectuării traseelor. Includeți cât mai multe detalii despre ce doriți să vizitați.

Trasee in colaborare cu firme externe

Sursă imagine: delta-tour-nautica.ro

Plecare din Sulina: uniqueaumonde.ro
Pentru traseele pe brațul Sulina (de exemplu pădurea și caii de la Letea sau orașul Sulina) se poate cere plecarea direct de la pontonul personal, cu explicația locației: „Mila 29 + 200m, la ieșirea din Partizani”.O astfel de excursie de o zi poate fi vizita orașului Sulina.
 
Sulina a fost un important port fluvial și maritim în perioada bizantină și mai târziu genoveză și turcă, dar și-a pierdut importanța astăzi datorită construirii de porturi mai mari (inclusiv la Galați, Brăila, …). Odată ajunsi acolo cu șalupa de viteză, puteți face plajă sau lua masa în cel mai estic oraș al României.
Este un foarte bun punct de plecare către gura de vărsare a Dunarii în mare sau Insula Păsărilor. Este denumită de localnici și Insula K. Aceasta este un loc minunat, o limbă de pământ în apropiere de Sulina, la care doar păsările au acces cu ușurință. A fost numită Insula K, pentru că, când s-a format, semăna cu litera K.
 
Tot din Sulina începe vizita către Pădurea Letea. Aici gasiți cei mai numeroși cai din toată zona Deltei Dunarii. Sunt la momentul actual aproximativ 500 de cai. Turiștii care se aventurează pe traseul mai lung spre Pădurea Letea au șanse mari să vadă acești cai sălbatici. Îi puteți observa când pasc sau aleargă pe pajiștile de la marginea pădurii. Și pădurea Caraorman merită vazută, fiind de o frumusețe rară. Aici trăiesc aproximativ 160 de cai.