Resetează parola

0
Total: 0,00 lei
Vezi coșTrimite Comanda

Trasee turistice

Descoperă locurile ce pot fi vizitate în apropiere

Introducere

Delta Dunării este un loc unic, o zonă naturală minunată și o destinație populară pentru turiștii ce caută să experimenteze frumusețea și diversitatea acesteia. Poți pescui, vizita direct cu mașina, poți opta pentru trasee organizate de pensiune sau în colaborare cu firme externe.

Pescuitul

Petrece timpul în natură pescuind. Opțiunile sunt diverse. Se poate pescui direct la locație, atât în Dunăre cât și pe canal. În acest scop oferim din partea casei, gratuit undițe.

Vă rugăm să verificați perioadele de prohibiție și la speciile / zonele în care pescuitul e complet interzis. Este de preferat să aveți la îndemană permisul de pescuit. Acesta se poate obține gratuit de aici.

Trasee organizate de pensiune

Harta traseelor

Pornește într-o aventură cu barca pe canale sau Dunăre, acompaniat de pelicani şi păsări rare.

Poți vizita canalele Sontea, Olguța, Ocolitor, Centura, Razboinita, Păpădia. Fiecare este unic.
Lacurile Fortuna, Baclanesti, Rotund, Ciobanica adăpostesc colonii de pelicani, lebede, gâşte şi raţe, în mediul lor natural. Aici poţi admira peisaje de o frumuseţe rară.

( ! ) Verificați telefonic, email sau whatsup, disponibilitatea și posibilitatea efectuării traseelor. Includeți cât mai multe detalii despre ce doriți să vizitați.

Pentru traseele pe brațul Sulina (de exemplu pădurea și caii de la Letea sau orașul Sulina) se poate cere plecarea direct de la pontonul personal, cu explicația locației: „Mila 29 + 200m, la ieșirea din Partizani”.O astfel de excursie de o zi poate fi vizita orașului Sulina.
 
Sulina a fost un important port fluvial și maritim în perioada bizantină și mai târziu genoveză și turcă, dar și-a pierdut importanța astăzi datorită construirii de porturi mai mari (inclusiv la Galați, Brăila, …). Odată ajunsi acolo cu șalupa de viteză, puteți face plajă sau lua masa în cel mai estic oraș al României.
Este un foarte bun punct de plecare către gura de vărsare a Dunarii în mare sau Insula Păsărilor. Este denumită de localnici și Insula K. Aceasta este un loc minunat, o limbă de pământ în apropiere de Sulina, la care doar păsările au acces cu ușurință. A fost numită Insula K, pentru că, atunci când s-a format, semăna cu litera K.
 
Tot din Sulina începe vizita către Pădurea Letea. Aici gasiți cei mai numeroși cai din toată zona Deltei Dunarii. Sunt la momentul actual aproximativ 500 de cai. Turiștii care se aventurează pe traseul mai lung spre Pădurea Letea au șanse mari să vadă acești cai sălbatici. Îi puteți observa când pasc sau aleargă pe pajiștile de la marginea pădurii. Și pădurea Caraorman merită vazută, fiind de o frumusețe rară. Aici trăiesc aproximativ 160 de cai.